Bleiswijk BlijftBleiswijk BlijftBleiswijk BlijftBleiswijk Blijft

Informatie / Programma


 

RESERVEER 25 NOVEMBER 2006 IN UW AGENDA!

 

Bleiswijk - Gemeente Lansingerland ….

Op 1 januari 2007 gaan de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk samen en  vanaf dat moment vormen zij één nieuwe gemeente: Lansingerland.  Al ten minste 900 jaar heet ons dorp Bleiswijk en dat blijft –gelukkig- ook zo.

Maar vanaf 1 januari staat er op de plaatsnaamborden: Bleiswijk
Gem. Lansingerland

Bleiswijk Blij(ft)

We moeten eerlijk zeggen, in eerste instantie viel het niet mee om iedereen te motiveren voor een gezellig dorpsfeest in de unieke Bleiswijkse locatie die de bloemenveiling van Flora Holland is.
Veel winkeliers en ondernemers moeten nog erg wennen aan de overgang naar Gemeente Lansingerland en ook in de gemeentepolitiek was de herindeling niet onbetwist...Dat alles maakte dat niet iedereen meteen enthousiast was over het dorpsfeest...

Maar, het feest komt er! En het wordt een feest georganiseerd voor en door u. Gewoon een gezellige en feestelijke dag en avond voor iedereen in Bleiswijk. Met voor elk wat wils.

Van Circus Rotjeknor tot Senioren Orkest “Op Maat”, gratis trouwen en huldigingen van 50- en 60-jarige huwelijksbruidsparen... Het feest is gratis toegankelijk. (Op het concert van BLØF na, die kaarten kosten 5 euro).

Er is een markt met bedrijven en er zijn ook diverse verenigingen met een kraam die op uw warme belangstelling rekenen. De politie, de veiligheids- en hulpdiensten geven op verschillende tijden demonstraties met een hondenbrigade, een bereden-brigade, met de motorpolitie en een giga vrachtwagen met veel info.

Ook wordt er in de bloemenveiling een speciale ‘kapel’ gebouwd waar een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente een aantal gratis huwelijken zal voltrekken. U kunt daar bij zijn.

Het feest was natuurlijk niet mogelijk zonder de enthousiaste medewerking van wnd. burgemeester Jaap Wolf, van de gemeente Bleiswijk, bedrijven, winkeliers, verenigingen. en vrijwilligers.

En ook ook niet zonder de financiële steun van vele bedrijven, de spontane giften van “stille” donateurs en niet in de laatste plaats bloemenveiling Flora Holland.

BEDANKT ALLEMAAL!!!

Natuurlijk kunnen we op zo’n bijzondere dag niet zonder bijzondere mensen!! Er hebben zich ruim 100 vrijwilligers gemeld om zich in te zetten voor allerlei hand en span diensten. GEWELDIG, heel erg bedankt alvast!!!!

Laten we er met zijn allen, weer een prachtig feest van maken!!!

Namens het bestuur van het Oranjecomité Bleiswijk

Léon Erwich,
voorzitter

Op 25 november a.s. wordt  afscheid genomen van het huidige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bleiswijk en de gemeenteraadsleden. Ook voor het vrijwillige brandweerkorps van Bleiswijk is het een bijzonder moment. Zij gaan per 1 november 2006 over naar de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Bloemenveiling Flora Holland sponsort de huur van  de veilinghallen en faciliteert het feest nog op andere manieren. Samen met sponsoren en vrijwilligers proberen wij dit dorpsfeest tot een groot succes te maken.

 

Programma Dag Bleiswijk Blij(ft)

12.00 uur: Opening

De openingshandeling wordt verricht door oud-bestuurders van de gemeente Bleiswijk, samen met de burgemeester en de directeur van de Bloemenveiling in de bloemenveiling Flora Holland aan de Klappolder in Bleiswijk.

12.30 uur - 13.30 uur:

Ontvangst 50- en 60-jarige huwelijksbruidsparen. Aansluitend krijgen zij een besloten lunch aangeboden. Kunstenares Corry Ammerlaan zal na een korte uitleg alle bruidsparen een sculptuur uitreiken. Onder muzikale begeleiding van het 50+ koppige senioren orkest…!

13.30 uur - 15.00 uur:

Uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen en
Gemeentelijke Erepenningen.

Vanaf 14.00 uur:

Gratis huwelijksvoltrekkingen. In het totaal zijn het vijf huwelijken. Het programma start om 14.00 uur, om 19.00 uur wordt het laatste huwelijk afgesloten. Bruidsparen en getuigen worden na de huwelijksvoltrekking getrakteerd op champagne. Na afl oop van elke huwelijksvoltrekking vindt een receptie plaats op het terras.

14.30 uur - 16.30 uur

Speelplaats Rotjeknor

15.00 uur - 16.30 uur:

Afscheidsreceptie College van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad, voor de inwoners van Bleiswijk en externe relaties.

16.30 uur - 18.00 uur: Kinderfeest.

Met optredens van Circus Rotje Knor en komst Sinterklaas en zwarte pieten

17.30 uur - 19.00 uur:

VIP-diner in buffetvorm muzikaal omlijst door de Klezbez in de VIP-room en bezoekje van Sinterklaas.

19.00 uur – 20.30 uur:

Presentatie over Bleiswijk door de heer Jef Dirker

- Overhandiging eerste boekje Bleiswijk Blij(ft) aan burgemeester Jaap Wolf

- Uitreiking Vrijwilligersprijs

- Optredens van het Huisvrouwenorkest.

20.30 uur – 20.45 uur

Vooroptreden van JOW onze Bleiswijkse Rapper.

20.45 uur – 21.30 uur

Optreden van de negen man sterke band R.O.O.O.M.( optreden TMF-awards)

21.30 uur:

Afscheidstoespraak wnd. burgemeester Jaap Wolf Gevolgd door een PAUZE

22.00 uur - 23.30 uur

Mega optreden van Bløf

24.00 uur (afhankelijk optreden van Bløf)

Afsluitend vuurwerk.
Het vuurwerk wordt mede mogelijk gemaakt door Haitsma Engraving

Tijdens het gehele programma is de Veilinghal ingericht als informatiemarkt, waarbij bedrijven zich kunnen presenteren. Een Veiligheidsmarkt wordt verzorgd door de politie en er zijn demonstraties van sportschool Body Blitz van Streetdance en nog veel meer!

Voor meer informatie over mogelijkheden tot sponsoring of het bieden van een helpende hand op 25 november a.s. kunt u contact opnemen met Marianne van Donk, tel. 010-52 44 110.

 

RESERVEER 25 NOVEMBER 2006’BLEISWIJK BLIJ(FT)’ IN UW AGENDA!
 

Heeft u vragen neemt u dan contact op met:

 

Léon Erwich                : 010 5222966

René Schut                  : 010 524 41 75 /06 20028454

Marianne van Donk     : 010 524 41 11
Daan Dalm
 

Activiteiten

Wilt u als vrijwilliger meewerken bel Heeft u als bedrijf of vereniging andere leuke ideeën voor die dag......bel even met een van de bovenstaande nummers.