Bleiswijk BlijftBleiswijk BlijftBleiswijk BlijftBleiswijk Blijft

Bleiswijk Blijft


 

25-11-2006 Feest in BLEISWIJK

Bleiswijk - Gemeente Lansingerland ….

Op 1 januari 2007 gaan de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk samen en vanaf dat moment vormen zij één nieuwe gemeente: Lansingerland.

Al ten minste 800 jaar heet ons dorp Bleiswijk en dat blijft –gelukkig- ook zo. Maar vanaf 1 januari staat er op de plaatsnaamborden:
Bleiswijk
– Gem. Lansingerland

Bleiswijk Blij(ft)

We moeten eerlijk zeggen, in eerste instantie viel het niet mee om iedereen te motiveren voor een gezellig dorpsfeest in de unieke Bleiswijkse locatie die de bloemenveiling van Flora Holland is. Veel winkeliers en ondernemers moeten nog erg wennen aan de overgang naar Gemeente Lansingerland en ook in de gemeentepolitiek was de herindeling niet onbetwist...Dat alles maakte dat niet iedereen meteen enthousiast was over het dorpsfeest... 

Maar, het feest is georganiseerd voor en door u. Gewoon een gezellige en feestelijke dag en avond voor iedereen in Bleiswijk. Met voor elk wat wils. Van Circus Rotjeknor tot Senioren Orkest “Op Maat”, gratis trouwen en huldigingen van 50- en 60-jarige huwelijksbruidsparen...

Er was een markt met bedrijven en er waren ook diverse verenigingen met een kraam.

De politie, de veiligheids- en hulpdiensten gaven op verschillende tijden demonstraties met een hondenbrigade, een bereden - brigade, met de motorpolitie en een giga vrachtwagen met veel info.

Ook werd er in de bloemenveiling een speciale ‘kapel’ gebouwd waar een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente een aantal gratis huwelijken heeft voltrokken.

Het feest was natuurlijk niet mogelijk zonder de enthousiaste medewerking van de gemeente Bleiswijk, wnd. burgemeester Jaap Wolf, bedrijven, winkeliers, verenigingen. en vooral ook de vrijwilligers. Uiteraard ook ook niet zonder de financiële steun van vele bedrijven, de spontane giften van “stille” donateurs en niet in de laatste plaats bloemenveiling Flora Holland.   

BEDANKT ALLEMAAL!!!

We hebben er met zijn allen, weer een prachtig feest van gemaakt!!!

Namens het bestuur van het Oranjecomité Bleiswijk...Bedankt

 

 

 

 

Léon Erwich

Voorzitter

 

feest @ bleiswijkblijft . nl

Heeft u vragen neemt u dan contact op met:

Léon Erwich                : 010 5222966

René Schut                  : 010 524 41 75 /06 20028454

Marianne van Donk     : 010 524 41 11

Paul van der Meer

Vrijwilligers zijn altijd van harte welkom, er is nog voldoende te doen..!!!